Energie Analyse

Energiescan

Een van onze professionals bij u thuis

Inzicht in uw situatie
Zonnepanelen

Zonnepanelen

10% korting door collectieve inkoop

Besparen op aanschaf
Gezamenlijke inkoop

Gezamenlijke inkoop

Groene energie via GreenChoice

Samen profiteren
Plan uw energiscan
Onze professionals

“Behoefte aan professioneel advies door een van onze energieadviseurs? Maak als lid gebruik van een energiescan op locatie.”

Plan uw energiescan

Energiecafé Project Cesar- opslag duurzame energie

Waarover?

Op 11 december 2019 is er weer een Algemene Ledenvergadering met aansluitend een energiecafé met als thema Cesar- opslag duurzame energie. Door de  heer  Cees van Nimwegen, bedenker van dit systeem, wordt uitgelegd wat dit inhoudt.

Als Nederland over enkele jaren 20 tot 40% duurzaam opwekt via wind en zon, zal deze vergroening in energieproductie stagneren, omdat op een bepaald moment de vraag naar en aanbod van groene energie niet voldoende matchen.

Grootschalige energieopslag is dan nodig. Vandaar CESAR, die groene stroom opslaat als warmte in een basaltberg waardoor stalen buizen lopen. Deze energie wordt dan direct ingezet als brandstof voor een elektriciteitcentrale.

Kleinschalig kan deze warmte direct ingezet worden ter vervanging van aardgas. Door deze energie via een warmtenet aan te bieden aan woonhuizen, kan een zeer hoog rendement bereikt worden. Door de huidige lage kosten van energie uit zon en wind is dit een unieke manier om, zonder ingrijpende aanpassingen en kosten neutraal, het gebruik van aardgas te vervangen.

In St. Oedenrode aan de Kremselen 2, bij de uitspanning van De Gasthuishoeve is op dit moment de proefopstelling gerealiseerd en vindt opladen van het systeem plaats.Wanneer het systeem tot 500°C is opgewarmd, is er 10.000 kWh duurzame energie als warmte opgeslagen.

Deze energie wordt gebruikt  ten behoeve van de warmtevoorziening van de evenementenhal van De Gasthuishoeve.

Wilt u al een voorproefje? Zie website.

Toegang gratis.

Wanneer?

Woensdag 11 december 2019 20.00 uur

Waar?

Gemeenschapshuis De Weijers
Ter Hofstadlaan 77
Someren Routebeschrijving
Energiecafé

Voor een kleine vergoeding profiteren van alleen maar voordelen

Lid worden

Wil je lid worden kijk dan bovenaan deze pagina en klik op Lid worden. Je vult daar de gegevens in en daarna ontvang je een bevestiging van het lidmaatschap.

De particuliere leden betalen een contributie van € 20,-- per jaar. Zakelijke leden waar we geen band mee hebben betalen € 100,00 per jaar. Voor de overige zakelijke leden wordt de hoogte van de contributie vastgesteld in samenhang met eventuele diensten t.b.v. ZummerePower; Het bestuur is bevoegd deze hoogte vast te stellen.

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen, dan moet u dat minimaal 1 maand voor het einde van het kalenderjaar schriftelijk melden.