Bespaartips

Bespaartips

Slimme bespaartips

Energie besparen is ook een kwestie van doen en laten, zonder dat je enorm hoeft te investeren. Bijvoorbeeld door slim te verwarmen, korter te douchen en de was buiten te laten drogen. Vaak een kleine moeite om de dingen anders te doen. Opgeteld hebben slimme besparingen groot effect op je energierekening èn je CO2-uitstoot!

Milieu Centraal klimaatkappers

Met zes tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld 150 euro per jaar besparen. Als je nog nergens op lette gemiddeld zelfs 600 euro. Hoe slechter de isolatie van je huis, hoe meer je kunt besparen door op je gedrag te letten. In een oud groot huis kun je jaarlijks gemiddeld 1450 euro aan gas besparen. In een nieuw appartement is dat enkele tientjes.

Blijvers- en duurzaamheidslening gemeente Someren

Bij de gemeente Someren kun je een lening afsluiten voor duurzame voorzieningen, bijv. isolatie, zonnepanelen, warmtepomp etc. Bij de duurzaamheidslening gaat het om een consumptieve lening (bij de blijverslening kan of moet een hypothecaire lening afgesloten worden).

Het rentepercentage is momenteel 1,60 %, het te lenen bedrag ligt tussen de € 2.500 en € 25.000. De looptijd is 10 tot 15 jaar en er kan altijd boetevrij afgelost worden.

Voor meer informatie; leningen voor meer woongenot en gemeente Someren biedt blijvers- en duurzaamheidslening aan.

Subsidie woningisolatie

Met subsidie worden isolatie en energiebesparing voor jou nog aantrekkelijker. Milieu Centraal zet de landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes op een rij. 

Met dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dubbel glas bespaar je veel energie. Dat is goed voor het klimaat, geeft meer comfort in huis en verlaagt jouw energierekening. Ook duurzame energie van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en pellet kachels is goed voor het milieu én voor jouw energierekening.

Subsidieregeling energiebesparen

Subsidies, regelingen en btw-tarief

Wat kun jij besparen?

Meld je aan voor de energiescan

Bron Milieu Centraal