Zonnepanelen

Zonnepanelen

ZummerePower maakt zonnepanelen in Someren mogelijk

De energiecoöperatie ZummerePower neemt initiatief om zowel particulieren als bedrijven te interesseren voor zonnestroominstallaties. Per traject werken wij samen met één leverancier van zonnepanelen.

Samenwerking HD Solar
Plaatsen zonnepanelen

Samenwerking met HD Solar

Voor het huidige traject is gekozen voor HD Solar: een jong en ondernemend Somerens bedrijf, speciaal opgericht voor  de verkoop een plaatsing van zonnepanelen, maar met jarenlange ervaring op het gebied van dakbedekking.  Een ervaren lokale (elektrotechnisch) installateur verzorgt het elektrotechnisch gedeelte. Op verzoek van de klant kan dit ook door de eigen installateur uitgevoerd worden.

Uitleg zonnepanelen
HD Solar, uitleg over zonnepanelen

6% korting op zonnepanelen

Omdat ZummerePower met kundige vrijwilligers werkt die uw situatie in kaart brengen, kunnen we een forse prijsreductie garanderen bij de aanschaf van zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd is 5,5 à 6 jaar. Ook voor ondernemers kunnen we een aantal zaken bundelen. Daarnaast regelt onze leverancier voor burgers gratis de BTW-teruggave.

Kortom: de aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering met een hoger rendement dan wanneer u  uw spaargeld op de bank zet. 

 

Monitoring opbrengst zonnepanelen

Meteen na de installatie van uw panelen komt er een medewerker van de leverancier u uitleg geven over monitoring van het systeem. U kunt met de te installeren App overal en altijd de opbrengst van uw zonnestroominstallatie checken. Bovendien hebben zowel de fabrikant van de omvormer als uw leverancier inzicht in de opbrengst en kunnen zij direct reageren als uw panelen minder opbrengen dan verwacht.

Aanmelden zonnepanelen bij uw opstalverzekering

U kunt uw panelen meeverzekeren met de opstalverzekering. Meestal zijn daar geen extra kosten mee gemoeid maar u moet het wel melden! Doet u dat niet, dan worden ze niet vergoed bij bijv. hagelschade. Meer informatie over het verzekeren van zonnepanelen.

Ter info: de panelen worden fabrieksmatig getest op hagelstenen met een diameter van 25 mm doorsnede die met een snelheid van 80 km/u worden afgevuurd op de panelen.

Zonnepanelen en groen dak
Zonnepanelen in combinatie met ecologische dakbedekking

ZummerePower streeft als Somerense energiecoöperatie naar een duurzaam en zelfvoorzienend Someren. Dit willen wij bereiken door  energie bewuster te gaan verbruiken, door de productie van duurzame, groene energie en door maatregelen te nemen zodat voor hetzelfde comfort minder energie nodig is.

Belangstelling?

Wordt lid dan verwijzen wij u door naar een van onze vrijwilligers.

Stuur e-mail

Rekenvoorbeeld:
15 zonnepanelen kosten via ZummerePower ongeveer € 4.500 (excl. btw). De btw is terug te vragen via de belastingdienst, ook daarbij bieden wij ondersteuning.
De panelen leveren jaarlijks meer dan 3.600 kWh, voldoende voor een gemiddeld gezin (2 volwassen en 2 kinderen). De besparing bedraagt dan € 650 elektriciteit per jaar bij een kostprijs van € 0,18 per kWh. De terugverdientijd wordt daarmee iets minder dan 7 jaar wat nog steeds aantrekkelijk is.