Postcoderoos de Postel

Postcoderoos de Postel

ZummerePower wil samen met de inwoners van Someren duurzame energie opwekken. Door de lokale opwekking hebben wij als burgers de energieproductie zelf in handen en dragen wij bij aan een duurzamer Nederland. 

Postcoderoos project De Postel.

Voor dit project is gekozen voor opwekking middels zonnepanelen.  Niet alle huur en koopwoningen zijn geschikt voor zonnepanelen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat men uit esthetisch oogpunt liever geen zonnepanelen op een eigen dak wil plaatsen. Daarom is het gebruik van een dak van een bedrijf of een open terrein een uitgelezen oplossing. Daarnaast is gezamenlijke inkoop van een zonnedak tot wel 25% goedkoper is dan de individuele aanschaf van zonnepanelen.

Korting op energiebelasting

Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A. is opgezet in het kader van de Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting, ook wel de Postcoderoos regeling genoemd (PCR). De Postcoderoos regeling wordt gegarandeerd 15 jaar doorgevoerd door de overheid. Dit staat opgenomen in het belastingplan- als in het Energieakkoord. Deelnemers ontvangen een korting per opgewekte kWh per jaar, in 2018 is dit € 0,1266 (incl. BTW). De korting is gebaseerd op een max. jaarverbruik van 10.000 kWh. De korting wordt op uw eigen energierekening verrekend door de energieleverancier.

Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A

Twintig inwoners binnen de postcodegebieden 5711, 5712, 5715, zijn lid geworden van de Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A. De deelnemers aan investeren in Zonnedelen. Een Zonnedeel staat gelijk aan een zonnepaneel. Iedere deelnemer heeft minimaal 2 en maximaal 40 zonnedelen á € 286,- afgenomen. In het kader van de Postcoderoos regeling wordt geadviseerd om niet meer dan 85% van de jaarlijkse stroomverbruik aan Zonnedelen af te nemen. 

Deelnemers zijn ook lid van ZummerePower (€ 20,00 per jaar). Vanuit de deelnemers komen 2 vertegenwoordigers ( Hein Verberne en Frans van Stiphout) bij het bestuur van ZummerePower om de belangen van dit project mede te bewaken.

Zonnedak de Postel

  • 294 zonnepanelen van 300 Wp
  • Opgesteld vermogen 88.200 Wp
  • Totale opwekking 78.500 kWh/jaar
  • Opbrengst per paneel 267 kWh/jaar
  • CO² reductie +/- 18.000 kg/jaar
  • Totale investering € 83.883, -
  • Investering per zonnepaneel € 286,-
  • Jaarlijkse lidmaatschapsgelden per paneel € 5,0

Deelnemers kunnen met hun inlogcode hier de productie monitoren. https://esight.esightenergy.nl/ODZOB/