Postcoderoos de Postel

Postcoderoos de Postel

ZummerePower wil samen met de inwoners van Someren duurzame energie opwekken. Door de lokale opwekking hebben wij als burgers de energieproductie zelf in handen en dragen wij bij aan een duurzamer Nederland. Voor dit project is gekozen voor opwekking middels zonnepanelen. Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A. wordt opgezet in het kader van de Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting, ook wel de Postcoderoos regeling genoemd (PCR). De Postcoderoos regeling wordt gegarandeerd 15 jaar doorgevoerd door de overheid. Dit staat opgenomen in het belastingplan- als in het Energieakkoord.

Waarom een zonnedak?

Niet alle huur en koopwoningen zijn geschikt voor zonnepanelen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat men uit esthetisch oogpunt liever geen zonnepanelen op een eigen dak wil plaatsen. Daarom, is het gebruik van een dak van een bedrijf of een open terrein een uitgelezen oplossing. Daarnaast is gezamenlijke inkoop van een zonnedak tot wel 25% goedkoper is dan de individuele aanschaf van zonnepanelen.

Korting op energiebelasting

Deelnemers ontvangen een korting per opgewekte kWh per jaar, in 2018 is dit € 0,1266 (incl. BTW). De korting is gebaseerd op een max. jaarverbruik van 10.000 kWh. De korting wordt op uw eigen energierekening verrekend door de energieleverancier.

Postcoderoos de Postel

De inwoner(s) en/of ondernemer(s) binnen de volgende postcodegebieden kunnen lid worden van de Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A.:
5711, 5712, 5715. Deelnemers moeten lid zijn van ZummerePower (€ 20,00 per jaar). Vanuit de deelnemers komen 2 vertegenwoordigers bij het bestuur van ZummerePower om de belangen van dit project mede te bewaken.

Zonnedak de Postel

  • 294 zonnepanelen van 300 Wp
  • Opgesteld vermogen 88.200 Wp
  • Totale opwekking 78.500 kWh/jaar
  • Opbrengst per paneel 267 kWh/jaar
  • CO² reductie +/- 18.000 kg/jaar
  • Totale investering € 83.883, -
  • Investering per zonnepaneel € 286,-
  • Jaarlijkse lidmaatschapsgelden per paneel € 5,0

Zonnedeel 

Als deelnemer aan Energiecoöperatie Zonnedak de Postel U.A. investeert u in Zonnedelen. Een Zonnedeel staat gelijk aan een zonnepaneel. Iedere deelnemer neemt minimaal 2 en maximaal 40 Zonnedelen á € 286,- af. In het kader van de Postcoderoos regeling adviseren wij u om niet meer dan 85% van uw jaarlijkse stroomverbruik aan Zonnedelen af te nemen. Het advies is om maximaal 80% van je eigen energieverbruik te kopen.

Meer weten?

Op 18 december 2018 om 19.30 uur was er een informatieavond in de Ruchte.  Hier de powerpoint presentatie van die avond.  In de brochure kunt u dezelfde informatie terugvinden.

Inschrijven?

Stuur het inschrijfformulier naar info@zummerepower.nl of in de brievenbus op Spaarne 24 te Someren. Met dit formulier geeft u aan dat u serieuze belangstelling hebt om deel te nemen aan dit project en moet hoeveel panelen. Vervolgens worden alle ingeschrevene uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst, begin 2019, waar nog dieper ingegaan wordt op de contracten e.d. Pas daarna gaat u actief een commitment aan. Wie het eerste komt, die het eerst maalt! Op=Op